fbpx
Category:

Newsletter

  • 14 septembrie, 2021Ioana

    Newsletter

    Cele mai bune paste

    Hello again! Astazi vorbim despre paste, una dintre pasiunile mele culinare, si despre: 3 retete savuroase, simplu de facut si care iti lasa gura apa, trucuri pentru paste gustoase, gatite corect si cum prepari paste de casa, cu ou si fara ou. Citeste pana la capat si afla cand e in regula sa refuzi mancarea la restaurant si care este atitudinea consumatorului roman fata de zahar si indulcitorii sintetici.   Spaghete carbonara, Paste bologneze si Paste cu ton și sos de roșii Atata iti spun: sos cremos cu smantana si parmezan, plus bacon sau costita afumata. Daca nu te-am convins pana aici, poate carbonara nu e pentru tine. Uite aici reteta, rapida si usor de pus in practica. Bolognese este despre carne tocata, sos aromat de rosii cu busuioc, dafin si... Read More

    Vezi Articol...
  • 7 septembrie, 2021Ioana

    Newsletter

    Zacusca perfecta

    Hello again! Daca data trecuta am vorbit despre muraturi, astazi povestim despre: 3 retete de zacusca care merita un loc in camara ta, cum pregatesti corect vinetele pe gratar si destinatii faine pentru un concediu de toamna. Citeste pana la final si afla de ce mancau barbatii mai mult peste decat femeile acum 2000 ani si cum se vede cina la restaurant prin ochii unui chef.   Zacusca de peste proaspat, Zacusca de fasole, Zacusca cu ciuperci O poti pregati din novac, crap, pastrav, macrou si alte cateva tipuri de pesti si este una dintre cele mai bune zacusti pe care le-am incercat pana acum. Daca vrei sa o testezi, gasesti reteta aici. Nici zacusca de fasole nu se lasa mai prejos si iti asigura o gustare bogata in proteine chiar si in perioadele de post. Vezi... Read More

    Vezi Articol...
  • 31 august, 2021Ioana

    Newsletter

    Muraturi si crocobauri

    Hello again! Fara suspans, doar cu informatii utile si putina relaxare, vorbim astazi despre: 3 retete de muraturi, special selectate pentru tine, cel mai bun motiv sa le mananci des si diferenta dintre muraturile fermentate si cele in otet. Citeste pana la final, daca vrei sa afli ce sanse mai ai sa gasesti tacamuri si farfurii din plastic in magazine in viitor si cine planuieste sa cultive cacao la interior.   Muraturi asortate, Gogosari in otet si Dulceata de ardei iuti Incepem cu o nebunie de gusturi si texturi si iti propun sa combini cat mai multe legume pentru o reteta de muraturi asortate care iti va lasa gura apa. Vezi aici reteta. Iti plac gogosarii in otet? Uite cum ii poti pregati chiar la tine acasa, foarte simplu si rapid.  Stiu, ies putin... Read More

    Vezi Articol...
  • 24 august, 2021Ioana

    Newsletter

    3 retete faine cu branzeturi si fructe

    Hello again! Daca iti plac branzeturile, acest newsletter te nimereste la fix pentru ca vorbim astazi despre 3 retete absolut delicioase, create in jurul unor branzeturi faine, cum pui la punct un platou seducator cu branza si fructe, cu un buget rezonabil si vinurile care merg ca unse, cand servesti acest tip de preparate. Citeste pana la capat! Afla ce idei nastrusnice au romanii cand vine vorba despre produsele KFC si care sunt cele mai faine carti de retete, scrise de bucatari romani renumiti.   Gallette cu branza de capra si piersici, Platou de branzeturi si fructe (low-carb) si Placinta traditionala cu branza si stafide Iti recomand gallette cu branza si piersici in special daca preferi deserturile in care fructele sunt lasate sa isi etaleze aromele si... Read More

    Vezi Articol...
  • 17 august, 2021Ioana

    Newsletter

    3 sosuri delicioase pentru peste, pui si vita

    Buna si bine te-am regasit! Sosurile m-au scos de multe ori din incurcatura, indiferent ca a fost vorba despre o carne mai fada, retete rapide de paste sau chiar preparate simple cu cartofi. Iata de ce sunt subiectul numarului de astazi si vorbim despre: 3 sosuri savuroase, pentru peste, pui si vita, pe care merita sa le incerci 5 detalii importante care separa un sos bun de o incercare mai putin reusita Cum obtii 5 dip-uri faine din maioneza, sosul de baza in dietele low-carb Nu pierde stirile de la final. Afla cum sta fiecare regiune la productia agricola anul acesta si relaxeaza-te cateva minute cu o vizita culinara virtuala prin Napoli.   Sos cu unt si lamaie pentru peste, Sos de miere cu mustar pentru pui si Sos Bearnaise simplificat, pentru vita ... Read More

    Vezi Articol...
  • 10 august, 2021Ioana

    Newsletter

    3 Retete Frantuzesti Si O Cofetarie Moldoveneasca

      Hello again!   M-am gandit sa transformam aceasta zi de marti într-una savuroasa vorbind despre: Coq au vin delicios si rillette de sardine, low-carb si usor de pregatit, vestitele croissante frantuzesti si cum le poti prepara chiar la tine acasa si o cofetarie cu arome moldovenesti si dulciuri delicioase. Cum suna? Nu pierde stirile de final si afla unde in Romania se afla prima berarie subacvatica din Europa si daca este adevarat ca mancand repede, mananci mai mult.   Coq au vin, Rillette de sardine (low-carb) si Croissant frantuzesc Iti place sa gatesti pui, dar te simti putin blocata in doar cateva retete pe care le tot repeti? Incearca aceasta varianta frantuzeasca, cu vin rosu si ciuperci, preparata in sos cu aroma de bacon. Coq au vin,... Read More

    Vezi Articol...
  • 3 august, 2021Ioana

    Newsletter

    Gem de afine low-carb si secretul pectinei

      3 retete interesante de dulce la borcan, ce este pectina si cum poti sa o pregatesti in casa si sterilizarea borcanelor - un detaliu esential pentru conserve care tin mult.  Citeste pana la final, daca vrei sa afli totul despre cum se face vinul si ce se intampla cu apa tinuta in sticle de plastic.   Gem de afine low-carb, Chisalita de prune si Marmelada de rosii Pentru ca multi dintre voi au raspuns afirmativ la intrebarea din newsletterul trecut, legata de retetele low-carb, incepand din acest numar voi include cel putin un astfel de preparat. Astazi este vorba despre acest gem de afine cu inlocuitor de zahar si seminte de chia, care reduc timpul de fierbere. Incearca-l, este surprinzator de bun si aromat. Continui lista cu un preparat... Read More

    Vezi Articol...
  • 27 iulie, 2021Ioana

    Newsletter

    Un Creier Mai Sanatos Fara Micul Dejun?

      Citeste in acest numar despre: preparate bune pentru creier, o carte interesanta despre nutritie, dieta ketogenica si fructele pe care trebuie sa le mananci cu masura. Nu pierde noutatile culinare de la final si afla ce este "laptele de fan" si de ce este mai bun decat alte variante.   Supa crema de cartofi dulci, Sardine in avocado si Omleta siciliana Daca iti plac supele crema, iti propun o combinatie superba de cartofi dulci, naut, ghimbir si un praf de chimen. O prepari rapid si te bucuri de ea cu boabe crocante de naut prajit. Afla ce ingrediente iti mai trebuie aici. Bogata in Omega-3 si foarte simplu de pregatit, aceasta salata de sardine in avocado iti va incanta simturile ca mic dejun, pranz sau gustare. Vezi reteta noua pe site. Cu... Read More

    Vezi Articol...
  • 21 iulie, 2021Ioana

    Newsletter

    3 retete racoritoare plus aqua fresca cu fructe

      Hello again!    Cum e vara pe la voi? Pe aici e cald tare, motiv pentru care vorbim astazi despre: 3 retete care te racoresc instant si o bautura cu fructe care nu se lasa mai prejos. 5 alimente pe care le poti folosi oricand pentru a face fata mai usor caldurii. Cum NU lasi cuburile de gheata sa se topeasca inainte de a ajunge in pahar. Citeste pana la capat si afla in ce conditii e mai bine sa bei cafea vara si daca ai vreo sansa anul acesta sa prinzi loc in complexul turistic viticol Tohani.   Salata Shirazi, Supa greceasca de iaurt, Inghetata de casa cu fructe de padure si Aqua fresca Pentru mic dejun, pranz sau cina, intr-o zi calduroasa de vara, iti propun o salata iranian racoroasa si aromata, cu rosii, castraveti si menta, super simplu... Read More

    Vezi Articol...
  • 20 iulie, 2021Ioana

    Newsletter

    Laptele artificial si mancarea din concediu

      Daca e concediu si vacanta, vorbim in acest numar despre: 3 preparate faine pe care le poti manca rapid si confortabil pe drum, cum pregatesti mancarea pentru o calatorie ceva mai lunga si trucuri pentru a organiza cat mai bine o lada frigorifica. Vezi si stirile de la final: in curand ai putea bea lapte artificial si e bine sa stii ce sa faci cu dozele de bere, daca ajungi pe plaja.   Briose cu broccoli si branza, Wrap cu bacon, rosii si avocado si Rotini Simplu de pregatit si delicios de mancat, briosele cu broccoli si branza sunt ideale pentru drum. Aluat pufos si fraged, branza topita la interior si bucatele crocante de broccoli este combintia savuroasa pe care o poti manca rece sau calda. Vezi reteta aici. Wrapul cu bacon este un preparat pe... Read More

    Vezi Articol...
Newer Posts